WAAROM JIJ OOK GROENE SMOOTHIES ZOU MOETEN GAAN PROBEREN.

WAT ZIJN GROENE SMOOTHIES?

Beste Lezer,

Mijn naam is Robert-Jan Smid en ik ben de enthousiaste schrijver van het ebook "30 Groene Smoothie recepten". Zelf ben ik nu een echte groene smoothie fan geworden en dit is echt geen verkooppraat maar gebaseerd op mijn eigen ervaringen als ook van anderen in mijn directe omgeving. Graag zou ik je de achtergrond willen toelichten van het ontstaan hiervan als ook meer informatie over de voordelen van Groene Smoothies voor jou.

  • 21 dagen groene smoothies
  • Groene Smoothies

MIJN EIGEN ERVARING

Zelf heb ik een vrij jachtig leven gehad met een eigen bedrijf en de benodigde verplichtingen. Hartstikke leuk hoor maar ik merkte wel op een gegeven moment dat ik roofbouw aan het plegen was op mijn eigen lichaam. Ik had naast te weinig beweging ook gewoon een ongezonde levensstijl en kreeg ongemerkt allerlei "kwaaltjes" als vermoeidheid, gesuis in mijn oren, maagklachten eerder vatbaar voor griep en slecht slapen. Dit was allemaal eigenlijk ongemerkt ontstaan en ik leerde hier ook mee omgaan door gewoon door te gaan zonder te kijken naar de werkelijke redenen. Toen ik er op een gegeven moment meer last van kreeg heb ik besloten om meer rust te nemen en mijn dag anders in te gaan delen met afwisselend wat meer te gaan sporten. Gek genoeg was dit heerlijk maar ik merkte dat ik na het joggen nog steeds dezelfde klachten bleef houden.


GROENE SMOOTHIES ZIJN GEZOND, GEVEN JE MEER ENERGIE EN BOVENDIEN VAL JE ER OOK NOG EENS MEE AF.

DE VERANDERING

Voor mij is het besef gekomen om mijn eetpatroon drastisch aan te passen toen ik een televisie uitzending zag die ging over "slechte koolhydraten" en de gevolgen hiervan voor onze gezondheid. Ik herkende direct de klachten en ben me hier verder in gaan verdiepen.

Wat blijkt door wetenschappelijk onderzoek in Amerika is dat wij dagelijks te veel slechte geconserveerde koolhydraten eten die in allerlei producten zijn te vinden. De belangrijkste, en wellicht wel het lekkerste, zijn brood en pasta's. Deze koolhydraten zorgen eigenlijk voor een te hoge bloedsuiker gehalte die naast klachten je lichaam eigenlijk vergiftigen. De kans op veel bekende ziekten als suikerziekte, alzheimer, soorten van kanker en ga maar door wordt hierdoor aanzienlijk verhoogd en omdat dit door wetenschappelijk onderzoek nu is vastgesteld zouden er drastische veranderingen in de advisering naar burgers moeten plaatsvinden. Je kun als je geinterreseerd bent hier een artikel nalezen die o.a. door Harvard en in de New York times is gepubliceerd.

Wat je direct zag is dat de gehele dieet en gezondheidsindustrie met alternatieven is gekomen die dit ongezonde eetpatroon eindelijk op positieve wijze probeert te veranderen. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Bloedgroep dieet
  • Paleo
  • en .... Groene Smoothies

Eigenlijk gaan ze allen van hetzelfde principe uit om de slechte koolhydraten te vervangen door betere alternatieven. Voor mij persoonlijk zijn de Groene Smoothies de meest eenvoudige om toe te passen in mijn huidige leefsituatie en ben dus begonnen met het zoeken naar leuke recepten en ben hiermee begin 2013 gestart. Ik begon met een aantal recepten die ik eenvoudig toepaste als vervanging van mijn ontbijt en lunch. Na drie weken merkte ik al het verschil. Ik kreeg meer energie en bovendien sliep ik beter en herstelde sneller na het sporten. Nu een jaar verder kan ik niet meer zonder de Groene Smoothies want ik heb gemerkt dat het echt een goede keuze is geweest. Ik kan het snel en eenvoudig klaarmaken en heb zoveel combinaties geprobeerd dat het me ook leuk leek dit me anderen te gaan delen.

10 GOEDE REDENEN VOOR GROENE SMOOTHIES

1. BESTE MANIER VOOR MEER GROENTE EN FRUIT IN UW VOEDING

Volgens een aantal studies eet slechts 40% van de bevolking het gewenste gemiddelde van vijf of meer porties fruit en groenten per dag. Het percentage donkergroene bladgroenten verbruik is hierbij nog lager. Laten we eerlijk zijn, hoeveel van jullie zou een bos spinazie, selderij, peterselie of boerenkool per dag eten? Ik denk bijna niet. Groene Smoothies bieden de mogelijkheid om dagelijks de juiste hoeveelheid donkere bladgroenten te nemen en het is eigenlijk ook nog plezierig om te drinken.

2. Hoger Chlorofyl vermogen

In eenvoudige bewoordingen, chlorofyl is de zonne-energie geabsorbeerd door planten die hen deze felle groene kleur geeft. Zonder de zon zou een plant niet in staat zijn om zelf chlorofyl te maken. Dit "bloed van planten" is structureel vergelijkbaar met hemine, het eiwit deel van hemoglobine dat zuurstof vervoert in ons bloed. De voordelen van de stof chlorofyl is het vermogen om meer zuurstof door het lichaam te vervoeren en de toepassing van meer binding van carcinogenen tot DNA. Dit alles is ter bescherming van de lever en andere organen tegen lage röntgenstraling, straling afkomstig van televisietoestellen, computer schermen, magnetrons en mobiele telefoons. En een van de beste manieren om meer chlorofyl in uw voeding te krijgen is, ja je raadt het al, door het regelmatig drinken van groene smoothies!

3. Gezonde bron van eiwitten

We hebben geleerd dat als we meer eiwitten in onze voeding willen we meer vlees en of zuivel moeten eten. Echter, dit begrip is een grote misvatting. Heb je je ooit afgevraagd waar dan de gorilla's of olifanten hun proteïne uit halen? Hun dieet is op basis van planten. Dr Lesley Van Romer legt in haar artikel uit dat aminozuren, de bouwstenen waaruit eiwitten zijn opgebouwd gewoon hetzelfde is of ze nu uit een plant of een dier komen. In feite heeft spinazie 44% eiwitten de hoogste van alle groene bladgroenten. Dus neem een extra handvol spinazie in je groene smoothie.

4. Goede bron van extra vezels

Regelmatige consumptie van vezels is van cruciaal belang voor onze gezondheid. Vezels werken als een spons die genieten van de toxines in ons spijsverteringskanaal, vooral in de dikke darm voordat ze verdwijnen uit ons lichaam. De meeste mensen consumeren zeer kleine hoeveelheden vezels in hun voeding wat resulteert in een slechte spijsvertering en of verstopping. Groene smoothies helpen bij het verlichten van dit probleem bovendien zullen deze natuurlijke vezels een gezondere manier zijn dan een pil of poeder.

5. Goede PH waarde van ons lichaam

Vaak hoor je dat ons lichaam ‘verzuurd’ is en dat het meer basisch of ‘alkalisch’ moet worden. Men bedoelt dan te zeggen dat ons lichaamsweefsel en onze lichaamsvloeistoffen een te lage pH hebben, dat het lichaam te zuur is.

De pH-schaal loopt van 1 tot en met 14, waarbij 1 extreem zuur is en 14 extreem basisch. Een pH van 7 is neutraal, water bijvoorbeeld.

Idealiter heeft ons lichaamsweefsel een pH-waarde van 7,35 à 7,45. Een beetje basisch dus. De vraag is echter of deze waarden wel gehaald worden. De theorie is namelijk dat wij met z’n allen een beetje verzuurd zijn door slechte voeding, te veel stress, milieuvervuiling en medicijnen.

Als je te weten wilt komen hoe ‘zuur’ je bent, dan kan je dit testen met behulp van een lakmoespapiertje (in de apotheek verkrijgbaar, soms moet het wel besteld worden). De lakmoespapiertjes worden ook wel zuur/baseteststrips genoemd.

De pH waarde van de urine zou volgens zuur-base goeroe Robert Young van ‘The pH Miracle’ boven de 7,2 moeten liggen. In het algemeen kan gesteld worden dat we niet kunnen leven bij een pH lager dan 6,8 en hoger dan 7,8.  Best een krappe range.

Je lichaam wordt niet persé zuur van producten die zuur smaken, zoals bijvoorbeeld citroen. Het gaat uiteindelijk om ‘zure resten’ die in je lichaam achterblijven. Feitelijk gaat het om het aantal waterstofionen of H+-en in je lichaam. Een hoge concentratie van deze waterstofionen maakt je lichaam zuur.

Als het lichaam te zuur wordt zal hij of zij meer vatbaar zijn voor ziekten en infecties. Omdat groene smoothies veel fruit en donkere bladgroenten bevatten die hoog scoren op de alkalische schaal, kan men gemakkelijk een gezonde pH waarde onderhouden het dagelijks te consumeren.

6. Betere opname voedingsstoffen

Bij het eten van uw dagelijkse (blad)groenten is het belangrijk dat u zeer goed kauwt. Om de maximale voedingswaarde binnen te krijgen moeten de cellen van de groente worden gebroken. De celwanden van donkere bladgroenten moeten we letterlijk kauwen tot een romige consistentie voordat we deze doorslikken. Dat is gewoon menselijkerwijs onmogelijk. Het probleem kan gemakkelijk worden opgelost door de groente met andere vruchten in een krachtige mixer te gooien, die in staat is deze celwanden te breken, en waardoor de opname van voedingsstoffen in ons lichaam optimaal is.

7. Gewichtsverlies door betere balans

Ik heb geen behoefte aan een deskundige want ik kan je dit vertellen uit eigen ervaring. Het drinken van groene smoothies zal het tussendoor snacken aanzienlijk verminderen. Er is iets wat uw eetlust meer regelt, zodat u minder ups en downs zal ervaren tijdens de dag. Het balancerende vermogen door uw ontbijt en lunch te vervangen met groene smoothies zorgt ervoor dat u minder zin heeft in slechte tussendoortjes overdag.

8. Gezondere huid, haar en nagels

De mogelijkheid om meer vezels te nuttigen en het beter alkaliseren van het lichaam maakt groene smoothies een fantastische aanvulling op uw schoonheid. In plaats van het aanbrengen van een zalfje zullen groene smoothies van binnenuit hun werking doen. Het reinigende en ontgiftende vermogen van donkere bladgroenten ondersteund de afvoer van gifstoffen en zorgt voor een gezonde darmflora. Als gevolg hiervan zal uw huid mooier worden, zal je haar glanzender en zachter worden en je nagels sneller groeien. Wie zou dat nu niet willen?

9. Kinderen zijn er dol op

Het is niet eenvoudig om jonge kinderen elke dag hun dagelijkse portie groente te geven. Omdat het juist in deze jaren erg belangrijk is dat ze de juiste hoeveelheid groente dagelijks binnen krijgen is het vaak de strijd tegen het onbekende. Omdat de groene smoothies een mix is van groente en fruit is het voor kinderen veel gemakkelijker om deze te drinken. Wanneer je bovendien ook nog eens gebruik maakt van natuurlijke zoetstoffen als honing of gewoon zoete vruchten is de smoothie weg voordat je er erg in hebt.

10. Budget vriendelijk

Je kan denken dat het meer kost om groene smoothies te maken omdat je meer fruit en donkere bladgroenten moet kopen. Maar in de praktijk blijkt dat we genoeg alternatieve ​supplementen kopen die onze voeding moeten verbeteren. In plaats van geld te besteden aan diverse supplementen kun je beter investeren in een groene smoothie. Het zal u voorzien van een overvloed aan levende enzymen, vitaminen en mineralen. Simpel gezegd, het drinken van groene smoothies is veel zuiniger dan het drinken van dure supplementen. Bovendien bespaard u ook nog op brood, beleg en snack's. 

30 GROENE SMOOTHIES RECEPTEN

Omdat ik merkte dat er weinig recepten beschikbaar zijn voor echte groene smoothies met 60% fruit en 40% groenten ben ik eind vorig jaar een eigen receptenboekje voor Groene Smoothies gaan schrijven van de lekkerste recepten die ik zelf ook gebruik. Dit eerste ebook zie je hiernaast staan en ik ben er trots op dit ook aan jullie aan te bieden voor een klein bedrag. Deze recepten hebben mijn leven echt veranderd en geven me meer energie, betere weerstand en natuurlijk gezondheid.

Het boekje is opgezet om een aantal soorten van fruit en groenten. Je vindt er dus meerdere recepten per soort en kunt zelf bepalen welke jij het lekkerste vindt. Zelf denk ik dat het gemakkelijker is jullie niet direct met oneindig veel recepten lastig te vallen want een goede start is gemakkelijk te maken met deze eenvoudige maar volledige recepten.

Probeer de recepten ter vervanging van je ontbijt of lunch en het enige wat je nodig hebt is een blender. Probeer wel altijd verse producten te gebruiken en bewaar je verse smoothie nooit langer dan 2 dagen in de koelkast.

30 groene smoothies recepten

VOORBEELDEN VAN GROENTE EN FRUIT GEBRUIKT IN 30 GROENE SMOOTHIES RECEPTEN

spinazie

Spinazie

Vaak gebruikt in Groene Smoothies

Spinazie is een supergezonde groente. Dat weet iedereen van Popeye, hij werd sterk van blikspinazie. Verse spinazie is echter nog beter. Popeye heeft twee generaties geleerd uit blik te eten maar wetenschappers constateren telkens weer dat in versproducten meer voedingswaarde zit. Blikspinazie mist ook de knapperigheid en de diepgroene kleur van verse spinazie. Tegenwoordig eet vrijwel niemand meer spinazie uit blik maar we eten nog wel diepvriesspinazie, maar wil je voor een groene smoothie het optimale van voedingsstoffen gebruiken kies er dan altijd voor om verse bladpinazie te kopen.

zwarte bessen

Blauwe bessen

Hoge concentratie antioxidanten

Blauwbessen wapenen ons tegen hartziektes en de vorming van kankerr en vertragen het verouderingsproces. Blauwbessen houden ons korte termijn geheugen op peil, verminderen de kans op infecties van de urinewegen, verbeteren onze spijsvertering,verbeteren ons zicht en helpen bij vermoeide ogen. Als we ouder worden produceert ons lichaam 'vrije radicalen'. Elke dag voeren de cellen in ons lichaam een strijd tegen deze 'vrije radicalen. Dit zijn onstabiele moleculen die onze cellen en DNA beschadigen. Zij worden geassocieerd met kanker, hartziektes en veroudering. Antioxidanten helpen onze cellen in deze strijd. 

boerenkool

Boerenkool

Gezond en lekker in een smoothie

Boerenkool is één van de meest gezonde groenten van onze planeet. Dit gewas biedt een rijke verscheidenheid aan nutriënten die bovendien allemaal in grote hoeveelheden in deze groente voorkomen. Boerenkool wordt regelmatig getest op antikankerwerking; er zijn nu 5 kankersoorten bekend waarvan het bekend is dat boerenkool er tegen helpt. Boerenkool is een razend populaire groente in de VS, wat vooral komt door zijn nieuwe status als superfood, welke is gebaseerd op de enorme hoge voedingswaarde die de wetenschap de laatste tijd bij boerenkool heeft geconstateerd.

bananen

Bananen

Ijzerrijke voeding met veel kalium

Bananen zijn een tropische fruitsoort met vele gezondheidsvoordelen. Ze leveren onder meer veel koolhydraten (energie), Vitamine A en bètacaroteen. Dat laatste is vooral goed voor je weerstand en voor de groei en ontwikkeling bij kinderen. Datzelfde geldt ook voor ijzer. Heb je dus last van bloedarmoede waardoor je vaak moe, futloos en duizelig bent. Neem elke dag een banaan. Bananen zijn bovendien rijk aan het mineraal kalium: belangrijk voor het leveren van prestaties, zowel mentaal als fysiek! Dit mineraal ondersteunt het lichaam bij het transport van zuurstof naar de hersenen en is tevens essentieel voor de vochtbalans.

30 GROENE SMOOTHIES RECEPTEN DIRECT BESTELLEN

Je kunt de 30 Groene Smoothie Recepten e-book bestellen door hiernaast je bestelling te plaatsen. Je hoeft alleen maar je naam en e-mail adres in te vullen en je kunt veilig betalen met iDeal, Paypal of Creditcard(Paypal).

Je ontvangt het 30 groene smoothies e-book direct na de betaling en kunt dus vandaag nog beginnen met jou favoriete smoothies.

Heb je vragen of opmerkingen dan vindt ik het altijd leuk om jou ervaringen te horen.


+ 2 EXTRA eREADER BOOKS

Wanneer je het 30 Groene Smoothie receptenboek bij ons besteld dan krijgt je er bovendien twee extra eReader books bij. Lekker eenvoudig voor op je iPad, Android tablet of andere eReader.

Voor iPad kunt u bijvoorbeeld de NeoSoar, eBookMobi of Bluefire Reader installeren. Voor de Android de Kobo, Aldiko of Mantano reader.
GENIET OOK VAN DEZE HEERLIJKE GROENE SMOOTHIE RECEPTEN