6 ingrediënten voor je groene smoothie die een energie boost geven

6 ingrediënten voor je groene smoothie die een energie boost geven

Natuurlijke energie boost

Wanneer je een Groene Smoothie wilt maken waarbij je een energie boost wilt krijgen dan zijn de onderstaande ingrediënten echte aanraders. Dit is vooral bedoeld voor iedereen die tijdelijk wat meer energie nodig heeft na het sporten of gewoon om actiever de dag door te gaan. 

  • zwarte bessen
  • noten
  • citrusvruchten
  • spinazie
  • pitten
  • bananen

bananen

Bananen

Vol met energie

Deze gele schoonheid komt met een boost vol natuurlijke energie. Geladen met kalium, vezels en vitamine B. Bananen zijn een grote pre om snel je energienivo op peil te brengen en het is bovendien een natuurlijke en voedzame snack.

zwarte bessen

Bessen

Vitamine C boost

Een kopje bessen geeft je lichaam een goede hoeveelheid gezonde vitamine C. Dit is geweldig voor een natuurlijke boost van energie en is bovendien gevuld met vezels - tip probeer altijd regelmatig te bewegen. 

citrusvruchten

Citrusvruchten

Vitamine C krachtpatsers

Deze vitamine C krachtpatsers zorgen voor een snelle opname van energie en versterken het uithoudingsvermogen. Gemakkelijk om aan je smoothie toe te voegen door een halve citroen of limoen in je recept uit te knijpen.

spinazie

Bladgroenten

De kracht van groenten

De stuwende kracht van bladgroenten. Bladgroenten bevatten vitaminen A, C, K, magnesium, ijzer en de almachtige vitamine B die allemaal zorgen voor natuurlijke energie en je energie bovenien ook op peil houdt gedurende de gehele dag. 

noten

Noten

Vol met magnesium, de meeste noten zorgen voor een snelle opname en houdt je energie op peil. In plaats van een kopje koffie kun je dit ook bereiken door een handvol van uw favoriete noten te gebruiken. Wees lief voor je buik en blender, week je noten de avond ervoor.

pitten

Pitten

Zonnebloem of chia pitten

Chia en zonnebloempitten helpen je bloedsuikerspiegel te reguleren waardoor je energie behouden blijft gedurende de gehele dag. Ze zijn een grote bron van natuurlijke vezels en eiwitten en je kunt die "crunch factor" voor je Groene Smoothie hiermee niet verslaan.