Actie Wilfred Genee brengt groene smoothies naar de sportkantines!

Actie Wilfred Genee brengt groene smoothies naar de sportkantines!

Weddenschap Wilfred Genee en Johan Derksen

Tijdens een televisie uitzending van Voetbal International vertelde Wilfred Genee dat hij zich enorm ergerde aan de kwaliteit van het voedsel en de dranken die in sportkantines worden aangeboden. Hij opperde dat het toch mogelijk moest zijn juist voor de sporters gezonde versnaperingen en dranken aan te bieden in plaats van de gebruikelijke vette hap met een biertje. Waarop Johan Derksen zei dat dat tot mislukken gedoemd was. En zo ontstond er een weddenschap.

Wilfred startte het project Vullen of Voeden, met doel meer gezond eten in de voetbalkantines te introduceren. Al snel kreeg zijn initiatief bijval van tal van sponsoren en o.a. de overheid.Afgelopen zaterdag was er dan eindelijk de kick-off van Wilfred’s project waaraan 50 (voetbal-)clubs deelnemen en waarvoor inschrijving nog steeds mogelijk is. En het is het zeker waard hieraan mee te doen, want de prijzen zijn geweldig!

Groene Smoothies voor kinderen

Wij van Groene Smoothies Tips zijn natuurlijk ook heel enthousiast over deze actie. Onder de 9 gezonde gerechten die zijn uitgekozen om in de kantines te gaan serveren zitten namelijk ook 2 smoothies. En de eerste reacties van kinderen die deze hebben gedronken zijn echt heel enthousiast!

Het gaat om een rode fruitsmoothie (de dribbel) en een groene smoothie (de hattrick). En het bewijst maar weer dat je op een speelse manier heerlijke, gezonde smoothies kan maken met daarin groenten die jouw kind misschien normaal niet zou willen eten.

Ben jij als lid van een sportclub ook geïnteresseerd in deze super gezonde actie van Wilfred en Johan, kijk dan op de website www.vullenofvoeden.nl.

Wil jij je kind ook laten genieten van groene smoothies, begin dan met een eenvoudige smoothie met bijvoorbeeld banaan. Doe de banaan met een hand bladgroente, bijvoorbeeld spinazie of sla, in de blender. Doe er ook ijs bij, dat vinden kinderen over het algemeen erg lekker. Langzamerhand kan je de hoeveelheid groenten opvoeren en de banaan afwisselen met ander zoet fruit.

Een hele lekkere rode smoothie maak je bijvoorbeeld met aardbeien en/of frambozen en een banaan. Doe het fruit in de blender en schenk er melk bij tot de gewenste dikte is bereikt. Een leuk rietje in het glas en je kinderen smullen ervan!

30 groene smoothies recepten