DE LENTE DETOX GROENE SMOOTHIE

DE LENTE DETOX GROENE SMOOTHIE

De lente is bijna begonnen! De extra zonneschijn maakt ons weer energiek en je krijgt direct zin in allerlei nieuwe activiteiten in en om het huis of gewoon weer lekker weer eens buiten sporten. De verandering van de seizoenen stimuleert ons ook vaak om weer gezonder te leven en op ons dieet te letten. Onze lichaam heeft zijn eigen ingebouwde ontgiftende organen – de lever in het bijzonder. Maar zoals zo vaak gebeurt, speelt onze normale eetpatroon hierbij een belangrijke rol. Er zijn allerlei processen in ons lichaam die bij het begin van de zomer weer op gang moeten komen en we voelen ons dan vaak wat eerder moe. Ik drink nu elke dag een groene smoothie voor het ontbijt en het is een geweldige manier om mijn lichaam een boost te geven voor de dag. Hier is een detox versie van mijn dagelijkse groene smoothie om je systeem een ​​boost te geven.

Dit detox groene smoothie is vol gezonde, natuurlijke ontgiftende ingrediënten. Laten we eens een kijkje nemen op elk ingrediënt.

Koriander bevat fytonutriënten, flavonoïden en fenolische. Het helpt je lichaam te ontdoen van zware metalen.

Groene thee is rijk aan flavonoïden (antioxidanten) en is de beste bron van catchins. Catechines zijn een groep van anti-oxidanten die celschade stoppen en zelfs krachtiger is dan vitamine C en E. Groene thee lijkt ook te helpen verlagen het risico op bepaalde vormen van kanker en helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten.

Komkommers krigen niet zoveel aandacht als ze zouden moeten hebben – ze zijn grote bronnen van vitamine C, K, beta-caroteen en molybdeen. Ze zitten vol fytonutriënten die antioxidant, anti-inflammatoire.

Ananas is een van de beste bronnen van vitamine C. Slechts een klein portie portie levert al snel 131% van je dagelijkse waarde aan vitamine C. Het is ook een uitstekende bron van bromelaïne, een enzym dat helpt bij de spijsvertering, evenals verschillende B-vitaminen. Ananas is ook een uitstekende bron van mangaan.

Gember is al lang bekend om te helpen bij de spijsvertering, maar meer recentelijk studies hebben aangetoond dat het ook veel anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen bevat. Gember bevat gingerol die kunnen bijdragen tot het verminderen van de symptomen van artritis. Het helpt ook met de bloedsomloop en geeft je stofwisseling een grote boost.

Avocado’s zijn een uitstekende bron van vele vitaminen en mineralen, waaronder grote hoeveelheden kalium, vitamine E, vitamine B en andere antioxidanten. Het kan ook helpen bij het aanvullen van levercellen, hierdoor is het geweldig bij detoxen.

Citroensap is een natuurlijk diureticum met grote reiniging en detox eigenschappen. Het is rijk aan vitamine C, citroenzuur, magnesiun en calcium, die geven het immuunsysteem een ​​boost. Het starten van de dag met citroensap helpt de spijsvertering te verbeteren. Het werkt met de lever om het lichaam te reinigen en kan helpen de balans van je pH-niveaus en de huid te verbeteren.

Honing bevat fytonutriënten met antibacteriële en antivirale eigenschappen die kunnen helpen de bij het immuunsysteem van het lichaam en het bestrijden van ziekten. Het bevat ook sporenelementen, enzymen en antioxidanten. Pasteuriseren kan de voordelen van honing vernietigen, dus het is het beste om het te consumeren in zijn ruwe vorm. (Geef niet aan baby’s onder één jaar. Dat geldt ook voor rauwe of gepasteuriseerde honing.)

Recept Lente Detox Groene Smoothie

Een gezonde Groene smoothie vol natuurlijke ontgiftende groenten en fruit om u te helpen bij een goed gevoel voor deze beginnende lente.

Ingrediënten

1 kopje groene thee, gekoeld

1 kopje los verpakte koriander

1 kopje los verpakte biologische baby boerenkool (of bv baby spinazie)

1 kopje komkommer

1 kopje ananas

sap van 1 citroen

1 eetlepel verse gember, geraspt

½ avocado

Instructies

Plaats ingrediënten in een blender en pureer deze tot een gladde massa.