DE WEERSTAND VERHOGENDE GROENE SMOOTHIE

DE WEERSTAND VERHOGENDE GROENE SMOOTHIE

Een gezonde plantaardige Groene Smoothies per dag kan je bij de huisarts weg houden omdat je weerstand wordt verhoogd in deze tijden van veel griep. Bovendien zorg je er op deze manier voor dat je altijd op je streefgewicht blijft,

Een Groene Smoothie is rijk aan immuniteitsverhogende voedingsstoffen. Het is de meest krachtige manier om onze minerale huishouding op peil te houden en meer weerstand te bieden tegen aanvallen van buitenaf. Gewoon eenvoudig door iedere dag een plantaardig drankje te consumeren. Groene drankjes krijgen hun levendige kleur van chlorofyl, een voedselrijke pigment gevonden in alle bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, selderij en sla, en het lichaam van schadelijke stoffen reinigt, meer zuurstof naar het bloed overbrengt en helpt het energieniveau te stimuleren.

Geef je gezondheid en conditie een enorme impuls door dagelijks een Groene Smoothie te drinken.

De weerstand verhogende groene smoothie

Ingrediënten:
1½ dl water
1 kop fijn gesneden romaine sla
½ kopje spinazie
3-4 stengels bleekselderij
1 appel, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
1 peer, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
1 banaan
Sap van ½ citroen

Optioneel:
1/3 bosje koriander (stengels okay)
1/3 bosje peterselie (stengels okay)

Voorbereiding
Voeg het water en de fijngesneden sla en spinazie toe aan de blender. Vanaf de blender op een lage snelheid, meng tot een gladde massa.

Geleidelijk de blender opvoeren naar hogere snelheden, voeg de selderij, appel en peer toe. Voeg eventueel koriander en peterselie toe als je hiervoor kiest. Voeg de banaan en citroensap als laatste toe en meng tot een gladde drinkbare massa.

Je kunt i.p.v. water ook kokosolie gebruiken om je Groene Smoothie nog lekkerder te maken.Wanneer je net begint met Groene Smoothies neem dan wat minder bladgroente en meer fruit en voer dit geleidelijk op na enkele weken.