Eenvoudige groene smoothie

Eenvoudige groene smoothie

We horen regelmatig in de media over het belang van het eten van fruit en groenten om gezond en fit te blijven. Toch is dit voor de meeste mensen een behoorlijke dagelijkse strijd geworden. Om je dagelijkse portie bladgroente en fruit tot je te nemen is een eenvoudige Groene Smoothie een goede start om dit te doorbreken. Met het dagelijks wat wat groenten en fruit in een blender dan is het krijgen van uw dagelijkse portie groenten en fruit eenvoudig en bovendien ook gewoon lekker.

Waarom is het dat groene bladgroenten belangrijker zijn dan andere groenten? Nou, dit is gedeeltelijk waar. Alle groenten zijn belangrijk en het consumeren van een breed scala van kleurrijke groenten per dag zal je lichaam een ​​grotere verscheidenheid aan vitaminen, mineralen, fytochemicaliën en antioxidanten geven. Elke groep is dominant in een bepaald type van anti-oxidanten; bijvoorbeeld, tomaten zijn een goede bron van lycopeen en bijvoorbeeld een pompoen is rijk aan beta-caroteen. Bosbessen zijn vol aan anthocyanen en groene groenten zijn een goede bronnen van carotenoïden en flavonoïden. Een dieet op basis van deze gezonde en kleurrijke groenten zal ontstekingen, bloeddruk, cholesterol en het risico op kanker verminderen. Maar groene smoothies geven je bovendien energie en maakt je meer succesvol bij het bereiken van je ideale gewicht.

Recept: Eenvoudige Groene Smoothie

We hebben een vrij eenvoudige formule voor het maken van groene smoothies: bladgroenten + vloeibare basis + fruit + superfood. Zorg ervoor om al eerste de groente te mengen met de vloeibare basis en voeg dan de rest van je ingrediënten toe om deze vervolgens te mixen tot een gladde massa. Als je op zoek bent naar een volledige maaltijd in een kopje voeg dan een bron van eiwitten en gezonde vetten toe (avocado, kokosolie / boter ).

Eenvoudige Groene Smoothie
1 portie

1 kopje ongezoete vanille amandelmelk
2 kopjes babyspinazie
1 banaan, bevroren
1 eetlepel. Chia zaden
Eventueel 3 ijsblokjes

Bereiding:

Leg alles behalve de ijsblokjes in een blender en mix deze tot een gladde massa. Voeg ijsblokjes, een paar tegelijk, totdat de gewenste consistentie is bereikt.

Smoothie mix

Bestel hier je superfoods