Foodwatch brengt misleiding van multivitamine drankjes aan het licht.

Foodwatch brengt misleiding van multivitamine drankjes aan het licht.

Voedselwaakhond Foodwatch haalt vandaag in de media uit naar voedselfabrikanten die in hun marketingcampagnes kreten als “ambachtelijk bereid” en “vitaminerijk” gebruiken, terwijl uit onderzoek blijkt dat hun producten een bron van suikers en smaakstoffen zijn.
Als voorbeeld noemen ze multivitamine drankjes met zoveel suiker als in een glas cola. Drank met vruchtensappen en bronwater blijkt in werkelijkheid te bestaan uit 12% vruchtensap aangevuld met synthetische vitamines. Andere voorbeelden zijn oa. de belVita Breakfast Meergranen van Liga en de “ambachtelijk bereide” rundervinken van Albert Heijn.
Wij van Groene Smoothies Tips vonden dit toch wel schokkend. Dus tijd voor nader onderzoek.

Foodwatch Nederland is onderdeel van een Europese organisatie en is in 2002 opgericht door Thilo Bode, voormalig Greenpeace directeur. De organisatie komt op voor eerlijk, veilig en gezond voedsel voor alle consumenten. Ze zijn onafhankelijk en brengen oa. misstanden in de voedselindustrie onder de aandacht van de Nederlandse overheid en het publiek. Foodwatch Nederland bestaat uit een klein, professioneel team dat dankzij donaties bestaansrecht heeft.

Wij weten als geen ander dat de volgers van Groene Smoothies Tips bewust kiezen voor gezonde voeding. Naast de vitaminerijke groenten en fruit in ons boodschappenkarretje, kiezen we ook vaak voor producten die naar ons idee – en volgens het etiket – zijn samengesteld uit goede voedingsstoffen. Maar wie had er kunnen verwachten dat de ambachtelijk bereide rundervinken van de “slager van Albert Heijn” volgespoten zitten met water en suikers? En als we de etiketten zelfs niet meer kunnen geloven, hoe moeten we dan verder?

Het zal nog wel even duren voor de overheid de misleidende marketing van de voedselindustrie aan banden legt. Momenteel profiteert deze industrie nog van de zelfregulering die de overheid hoog in het vaandel heeft staan.
Het is dus een kwestie van ons gezond verstand gebruiken; brood van de warme bakker en vlees van de slager die zijn gehakt nog zelf draait. Vul je dagelijkse groene smoothie bijvoorbeeld aan met onze superfoods, en pluk de vruchten van jouw natuurlijke voedingspatroon!

Tot slot; gaat de samenstelling van jouw voeding je aan het hart en wil je meer weten over de ware ingrediënten van jouw producten, volg dan de website http://www.foodnieuws.nl. Zo blijf je op de hoogte van het actuele nieuws op dit gebied.