Groene Smoothie Braam recept

Groene Smoothie Braam recept

Bramen

Onderzoekers aan de Universiteit van Oslo wilde weten welke voedingsmiddelen de hoogste concentratie aan anti-oxidanten bevatten. Een op zich belangrijk onderzoek aangezien de mens gezond blijft bij een dagelijks portie anti-oxidanten. Een anti-oxidant is dus een natuurlijke chemische stof die voorkomt in voedsel en die ziekte kan voorkomen.

In voedsel als gewone voedingsmiddelen en dranken maar ook van appels tot wafels zijn deze stoffen aanwezig en waren onderdeel voor het onderzoek.

Hun bevindingen: specerijen, kruiden, noten en zaden hebben de meeste voedingsstoffen. Maar in een simpel portie bessen (vijf verschillende soorten) komen de hoogste concentraties natuurlijke anti-oxidanten in voor.

Een kopje bramen bevat de meeste anti-oxidanten van alle geteste bessensoorten zoals rode bessen, aardbeien, bosbessen en frambozen. Bovendien levert een handjevol bramen direct de helft van je aanbevolen dagelijkse inname aan vitamine C.

Ingrediënten (1 kopje bramen): 62 calorieën, minder dan 1 g vet, 14 g koolhydraten, 7,6 g vezels, 2g eiwit

Recept Groene Smoothie Bramen

Ingrediënten:

  • 3/4 kop amandel of sojamelk
  • 1 kopje boerenkool, baby spinazie of snijbiet bladeren (of een combinatie)
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 kop bramen
  • 1/4 kopje bevroren ananas

Plaats de de amandel / sojamelk, gemengde groenten, banaan, bramen en ananas in een blender. Blend tot een gladde massa.