Hoe kun je snel een groene smoothie maken

Hoe kun je snel een groene smoothie maken

Wanneer je voor het eerst een Groene Smoothie wilt gaan maken dan is dit heel eenvoudig. Groene smoothies zijn ook erg populair omdat ze snel gemaakt kunnen worden en er geen hoogstaande kookkunsten noodzakelijk zijn om deze heerlijke drankjes te maken. 

Wanneer je net begint is het handig een goed recept te kiezen. Met een goed recept bedoelen we dan ook een recept voor een groene smoothie waar je altijd 60% fruit gebruikt en 40% groenten. Let wel deze verhouding is altijd belangrijk omdat je anders een gewone fruit smoothie maakt die niet de voordelen heeft als een echte Groene Smoothie. Werk altijd met verse producten en geen blik groenten of fruit. Ingevroren fruit die je bij sommige supermarkten ook kunt vinden zijn hierbij overigens wel een goed alternatief aangezien deze direct zijn ingevroren na de oogst en nog alle vitaminen behouden zijn gebleven.

  • 21 dagen groene smoothies

Stap 1. Zorg voor een goed recept

Zoals we hierboven al hebben beschreven is de eerste stap voor een lekkere Groene Smoothie en goed recept. Groene Smoothies bestaan uit 60% fruit om ze lekker fris en op smaak te brengen en 40% uit groenten voor de noodzakelijke aanvullende voedingsstoffen die een groene smoothie gezond maken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van ingevroren ijs of water om de smoothie beter drinkbaar te maken en bovendien kunnen extra ingrediënten als kokosmelk, magere melk,geweekte amandelen etc er voor zorgen dat uw Groene Smoothie nog lekkerder smaakt en bovendien nog completer wordt. U kunt op onze website voldoende informatie vinden om het eerst eens te proberen met 5 gratis recepten voor groene smoothies om een goede start te maken. Wanneer u merkt dat u het lekker vindt is een volledig programma aan te raden en kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitgebreider receptenboek. Ook zelf experimenteren kan natuurlijk goed. Zeker als je weet hoe een groene smoothie moet worden gemaakt en waar deze aan moet voldoen.

Stap 2. Kies voor verse producten

Wanneer je een Groene Smoothie maakt is het belangrijk om altijd voor verse producten te kiezen. Dit is natuurlijk persoonlijk en er zijn mensen die er bijvoorbeeld voor kiezen om bijvoorbeeld potjes spinazie te gebruiken maar persoonlijk vindt ik verse producten gewoon gezonder en bovendien bevatten ze meer voedingsstoffen. De uitzondering zijn sommige fruitsoorten die soms alleen beschikbaar zijn bij de echte goede groenteboer. Hiervoor gebruik ik zelf dan wel eens ingevroren fruit van de supermarkt. Maar dit is een uitzondering want meestal werk ik met altijd 100% verse producten.

Stap 3. Zorg dat u een goede blender heeft

Een Blender is noodzakelijk om een goede smoothie te kunnen maken. De blender zorgt er namelijk voor dat je een gladde smoothie krijgt doordat alles zeer fijn wordt versneden. Dit is voor twee zaken erg belangrijk. Ten eerste zal een goede blender instelbaar zijn op zijn snelheid en hierdoor wordt uw smoothie heerlijk glad en goed drinkbaar. Ten tweede vervangt de blender ons kauwgedrag. Wanneer u bijvoorbeeld groente eet en alle voedingsstoffen wilt laten vrijkomen is het belangrijk dat u zeer goed kauwt. Het nut van een blender is er dus ook op gericht om uw groente en fruit producten zo goed mogelijk te scheuren om dit zelfde proces te stimuleren. Kortom hierdoor komen alle voedingsstoffen vrij en kunt u het goed drinken. Je kunt in onze winkel een breed assortiment blenders vinden van goedkoop naar duur. Wanneer u al een blender heeft is dit natuurlijk fantastisch want dan kun je direct beginnen en anders zul je er eerst een moeten aanschaffen.

Stap 4. Houdbaarheid van uw Groene Smoothie

Wanneer je je Groene Smoothie hebt gemaakt kun je hem natuurlijk direct opdrinken. Wat ik zelf doe is dat ik in de ochtend een smoothie maak voor het ontbijt en de lunch. Die voor het ontbijt drink ik natuurlijk direct op en die voor de middag neem ik mee in een mason wekpotje die goed afsluitbaar is. Wanneer je alle ingrediënten die je hebt gekocht bijvoorbeeld voor 2 dagen wilt gebruiken kan dit ook.Je maakt dan in 1x een grote smoothie voor twee dagen en kunt deze goed bewaren in de koelkast. Ook invriezen van groene smoothies gaat prima is mijn ervaring. Ook hier gebruik ik de mason wekpotjes voor waarbij ik na het aanmaken deze in de diepvries plaats en de avond ervoor ze in de koelkast zet om de volgende ochtend te gebruiken. Soms moet je even de smoothie met een lepeltje goed doorroeren maar dit werkt prima en alle voedingsstoffen zijn op deze manier bewaard gebleven.

  • bananen
  • spinazie
  • zwarte bessen
  • boerenkool
  • Groene smoothie immuniteit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *